Wat is het nut van Twitter bij het leren van Engels?

We kennen het allemaal. Velen van ons maken zich er schuldig aan. Sociale media hebben de manier waarop we Engels schrijven en spreken veranderd.

Goede grammatica en goed geconstrueerde zinnen worden vervangen door acroniemen en trendy jargon. Belangrijke zaken worden samengevat en gecommuniceerd in 140 tekens. Reacties en reacties zijn kort, spontaan, onmiddellijk. De kans op misverstanden is enorm – of het nu politiek, commercieel of emotioneel is, het is heel gemakkelijk om het verkeerd te doen en de kans op misverstanden neemt toe naarmate onze geest en woorden samentrekken tot standaardzinnen met weinig context.

Is dit een goede of een slechte zaak?

Wat gebeurt er in de toekomst met het Engels?

Er zijn verschillende opvattingen.

Een van de grote sterke punten van de Engelse taal is dat het voortdurend evolueert en invloeden van over de hele wereld absorbeert. Dat maakt het zo’n krachtige taal en de oneindige variatie zorgt voor licht en schaduw, complexiteit en eenvoud, korte boodschappen en prachtig versierde teksten.

Maar nu zijn de dingen aan het veranderen.

In onze drukke wereld is tijd geld en telt elk personage.

Hoe hebben sociale media de manier waarop we Engels schrijven en spreken veranderd? – Vooral twitteraars

Donald Trump tweet Armageddon om 4.00 uur ‘s ochtends en iedereen luistert. Hij verzint woorden, verzint grammatica, biedt alternatieve waarheden en is arrogant met zijn taal. Maar hij communiceert en mensen luisteren.

Dus, hier is de vraag.

Engels is een complexe taal. Er zijn meer dan 500 miljoen moedertaalsprekers van het Engels over de hele wereld, 1 op de 4 van de wereldbevolking leert het momenteel en 80% van de multinationals gebruikt het als hun primaire taal. Maar geven we te veel les en leggen we te veel nadruk op de kunst van het Engels als het er alleen maar om gaat uw boodschap over te brengen?

Bij scitudy.com, ‘s werelds toonaangevende franchise voor het leren van de Engelse taal, denken we dat taal belangrijk is. De rijkdom van de Engelse taal gaat veel verder dan eenvoudige communicatie. Het heeft de kracht om uit te leggen, te overtuigen, te informeren, uit te dagen, te entertainen – en nog veel meer. Taal is belangrijk. Woorden doen ertoe. Daarom moeten we altijd voorzichtig zijn met de impact van sociale media en de manier waarop het ons laat schrijven, spreken en gedragen. Voor ons draait het allemaal om natuurlijk communiceren met behoud van de rijkdom die het Engels zo’n krachtige taal maakt voor vloeiende en flexibele communicatie.

Waarom is dit dan belangrijk in de context van een taalschool?

Woorden en context zijn belangrijk – zeker in de commerciële wereld. Het is oké om ‘s avonds laat een brutale sms naar iemand te sturen en je niet al te veel zorgen te maken over de gevolgen. Maar als je te maken hebt met serieuzere problemen, kan de manier waarop je taal gebruikt een groot verschil maken. Vraag het aan Donald Trump.

Bij scitudy.com gebruiken we technologie en blended learning-technieken om mensen te trainen om Engels te spreken op een praktische manier die hen een voordeel geeft in de echte wereld. Het verwoorden van een complexer probleem in 140 tekens kan in sommige vormen van communicatie werken, maar geeft u niet noodzakelijkerwijs een voordeel in complexere situaties. Onze taalscholen geven onze studenten de vaardigheden, woordenschat, grammatica en context om in elke situatie zelfverzekerd te opereren.

Het is deze gebruiksvriendelijke aanpak die onze studenten helpt om op een ander niveau vooruitgang te boeken dan eenvoudige Twitter-gesprekken en vakantiechat. Dat is een van de redenen dat WSE snel groeit. We zijn al actief in 27 landen met meer dan 400 centra over de hele wereld. Maar we staan nog maar aan het begin. Aangezien Engels de onbetwiste wereldtaal van het bedrijfsleven en de cultuur is, is het potentieel voor de markt enorm.

We hebben meer dan 170.000 studenten ingeschreven voor onze programma’s en de vraag zal toenemen. Samen met deze groei komen kansen voor potentiële franchisenemers om een solide bedrijf op te bouwen en een uitstekend rendement op hun investering te behalen. Onze franchisenemers kunnen routinematig winsten tot 35% per jaar maken en de mogelijkheden strekken zich uit van kleine netwerken van 2-3 centra tot masterfranchises met meer dan 15 centra in grotere markten.

We zijn altijd op zoek naar slimme investeerders om ons groeiende netwerk te versterken en te profiteren van deze uitzonderlijke rendementen. Onze unieke “business in-a-box” aanpak en blended learning technieken maken het voor iemand met de juiste aanpak en ambitie heel gemakkelijk om een franchise op te starten. Je hebt geen achtergrond in lesgeven of het leren van talen nodig om te solliciteren – alleen de bereidheid om hard te werken, ambitie en een verstandig hoofd voor zaken.

En nu de groei zal aanhouden en er over de hele wereld geweldige franchisemogelijkheden beschikbaar zijn (vooral in opkomende markten zoals Noord-Afrika, het Midden-Oosten, Oost-Europa, Midden- en Latijns-Amerika), is dit misschien wel het moment voor u om de overstap te maken.

Kan ik Engels leren van Twitter?

Ja, dat kan, hier is een Twitter-Engels account voor Engelse leerling.


Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *