Hoe kan ik mijn Engels schrijven beter maken?

Wil je je Engelse schrijfvaardigheid verbeteren en een betere schrijver worden?

Zo ja, dan is het belangrijk om een betere lezer te worden. Waarom? Want wat we als lezers leren, passen we als schrijvers toe. Hier zijn enkele strategieën om u te helpen het meeste uit lezen te halen om uw taalvaardigheid te verbeteren:

  1. Maak van lezen een gewoonte: Zorg voor een routine om regelmatig te lezen. Maak elke dag tijd vrij, of het nu tijdens het wachten in een wachtrij is, voor het slapen gaan of tijdens uw woon-werkverkeer. Consequent lezen zal uw woordenschat uitbreiden en uw grammatica verbeteren.
  2. Kies materialen die verband houden met uw dagelijkse activiteiten: Kies voor leesmateriaal dat relevant is voor uw interesses of dagelijks leven, zoals memo’s, krantenartikelen, schema’s, brochures en meer. Zo kun je wat je leest verbinden met je eigen ervaringen.
  3. Besteed aandacht aan hoe auteurs spelen met woorden, zinnen en structuren: Observeer hoe bekwame schrijvers taal manipuleren. Let op hun gebruik van metaforen, vergelijkingen en beschrijvende taal om levendige beelden te creëren. Door hun technieken te analyseren, kunt u de structuur en grammatica van uw eigen schrijven verbeteren.
  4. Lees dingen die je leuk vindt en daag jezelf af en toe uit: Lees materiaal dat je oprecht interesseert, maar stap af en toe uit je comfortzone en verken verschillende genres of onderwerpen. Deze uitdaging stelt je bloot aan nieuwe woordenschat en schrijfstijlen, waardoor je repertoire als schrijver wordt uitgebreid.
  5. Leer van onbekende woorden: Wanneer u onbekende woorden tegenkomt, gebruik dan visuele hulpmiddelen, zoals afbeeldingen of contextaanwijzingen, om hun betekenis af te leiden. Zoek naar voorvoegsels, achtervoegsels of andere indicatoren die u kunnen helpen hun definities gemakkelijker te begrijpen.
  6. Blijf niet hangen in onbekende woorden: In plaats van je te fixeren op een woord dat je niet kent, blijf je lezen en vertrouw je op de context om de betekenis ervan te begrijpen. Vaak bieden de omringende zinnen of alinea’s voldoende informatie om onbekende termen te begrijpen.
  7. Activeer voorkennis en gebruik visuele aanwijzingen: Voordat u in een tekst duikt, moet u nadenken over het onderwerp en alle gerelateerde informatie onthouden die u al weet. Bekijk bovendien alle bijbehorende visuals, zoals grafieken, diagrammen of afbeeldingen, om de inhoud te voorspellen en u voor te bereiden op begrip.
  8. Leer samenhangende markeringen en overgangswoorden: Deze woorden en zinnen verbinden verschillende delen van een tekst en helpen bij het begrijpen van de gedachten van de schrijver en de algehele structuur van het stuk. Maak uzelf vertrouwd met deze taalelementen om begrijpend lezen gemakkelijker te maken.
  9. Gebruik skimming voor een overzicht: Skimmen is een handige strategie om snel de centrale ideeën van een tekst te begrijpen. Focus op de inleiding, waar de hoofdpunten vaak kort worden genoemd. Verdiep je vervolgens in het lichaam, waar de centrale gedachte in meer detail wordt besproken. Bekijk ten slotte de conclusie voor een samenvatting van de belangrijkste punten.
  10. Gebruik scannen voor specifieke informatie: Scannen is waardevol wanneer u bepaalde details in een tekst moet lokaliseren. In plaats van elk woord te lezen, blader je door titels en koppen om aanwijzingen te verzamelen over de inhoud van de passage. Formuleer vragen met betrekking tot de informatie die u zoekt, zodat u irrelevante secties kunt overslaan en u kunt concentreren op het vinden van wat u nodig heeft.

Door deze technieken toe te passen, kunt u uw schrijfvaardigheid verbeteren. Vergeet niet om onze Engelse test te doen om uw huidige vaardigheidsniveau te beoordelen.

Hier zijn een paar voorbeelden om deze strategieën te illustreren:

Voorbeeld 1:

Voor: Onbekende woorden kunnen op verschillende manieren worden behandeld.

Na: Er zijn verschillende manieren om met onbekende woorden om te gaan.

Voorbeeld 2:

Voor: Titels en koppen geven je aanwijzingen over waar de passage over gaat.

Na: De titels en koppen geven hints over het onderwerp van de passage.

Voorbeeld 3:

Voor: Oefen het scannen door een woord op te zoeken in het woordenboek, een telefoonnummer in de directory, de ingrediënten van een recept, enz.

Na: U kunt oefenen met scannen door naar een woord in het woordenboek te zoeken, een telefoonnummer in de directory te zoeken of de ingrediënten in een recept te identificeren.


Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *