Hoe IELTS-voorbereiding voor beginners te starten

IELTS-examen: hoe u zich kunt voorbereiden en slagen

Het International English Language Testing System (IELTS) is immens populair geworden voor het beoordelen van de Engelse taalvaardigheid van studenten in academische of professionele contexten. Dit uitdagende examen evalueert je luister-, lees-, spreek- en schrijfvaardigheid. Om uit te blinken in het IELTS-examen is een goede voorbereiding cruciaal. Lees verder om te ontdekken wat het examen inhoudt en hoe je je erop kunt voorbereiden.

Waar staat het IELTS-examen voor?

Het IELTS-examen meet uw taalvaardigheid op vier gebieden: luisteren, lezen, spreken en schrijven. De duur van het examen is 2 uur en 45 minuten en bestaat uit de volgende onderdelen:

  1. Luisteren: Dit deel duurt 30 minuten en bestaat uit vier delen met in totaal 40 vragen. Je hoort dialogen en monologen over verschillende onderwerpen, geleverd in verschillende Engelse accenten.
  2. Lezen: Dit gedeelte van een uur bestaat uit drie delen met in totaal 40 vragen. Je zult teksten tegenkomen die verband houden met sociale contexten, werkplekken en complexere geschriften uit kranten, boeken of tijdschriften.
  3. Schrijven: In het schrijfgedeelte van een uur voltooi je twee taken. De eerste taak is het schrijven van een e-mail of het beschrijven van een diagram/grafiek in ongeveer 150 woorden. De tweede taak, die het dubbele waard is, vereist het schrijven van een essay van 250 woorden waarin een argument en mening over een specifiek onderwerp worden uitgedrukt.
  4. Spreken: Dit deel van 15 minuten bestaat uit drie delen. Deel 1 bestaat uit het beantwoorden van algemene vragen over je studie, werk, gezin en vrije tijd. Deel 2 vereist dat je 1-2 minuten over een bepaald onderwerp spreekt, gevolgd door een discussie met de examinator in deel 3. Het is essentieel om meningen te uiten en effectief redenen te geven.

De lees-, luister- en schrijfsecties worden meestal opeenvolgend op dezelfde dag uitgevoerd, terwijl het spreekgedeelte later op dezelfde dag of een paar dagen later kan plaatsvinden.

Het IELTS-scoresysteem

IELTS-scores variëren van 1 (laagste) tot 9 (hoogste) op basis van het gemiddelde van uw scores in elke sectie. Halve punten zijn ook mogelijk (bijv. 7,5). Een score van 9 geeft vaardigheid op expertniveau (C2) aan. Postdoctorale cursussen vereisen vaak een minimum van 7 of 7.5 (C1), en veel niet-gegradueerde cursussen vereisen een score van 6 (B2).

Om een hoge score te behalen, moet u blijk geven van een sterke beheersing van de belangrijkste Engelse grammaticastructuren en een uitgebreide woordenschat.

IELTS-praktijk en -voorbereiding

De meest effectieve manier om je voor te bereiden op het IELTS-examen is door een cursus te volgen die zich richt op het oefenen van de verschillende geteste vaardigheden. Werken met een leraar is zeer nuttig, omdat deze verbeterpunten kan identificeren en begeleiding kan bieden. Vooral het schrijfgedeelte kan een uitdaging zijn in termen van stijl en structuur, en de feedback van een leraar is van onschatbare waarde voor oefening en verbetering. Bij htts://www.scitudy.com bieden we vocabulairemateriaal voor IELTS-studenten.

Bovendien kan het ondernemen van andere activiteiten uw IELTS-voorbereiding verbeteren, zoals:

  1. Het nieuws lezen via websites, kranten of tijdschriften.
  2. Boeken lezen.
  3. Video’s, tv-series of films kijken.
  4. Het bijhouden van een dagboek om te oefenen met schrijven.
  5. Het doen van oefeningen gericht op specifieke grammaticale structuren.
  6. Het creëren van woordfamilies om het behoud van de woordenschat te bevorderen.

Deze activiteiten kunnen gemakkelijk thuis worden ondernomen en dragen bij aan uw algehele IELTS-gereedheid.

Gemeenschappelijke IELTS-thema’s en woordenschat

Maak uzelf vertrouwd met veelvoorkomende thema’s die vaak voorkomen in het IELTS-examen, waaronder het milieu, onderwijs, banen en carrières, stedelijk versus landelijk leven, technologie, gezondheid, transport, communicatie, eten, taal, samenleving en sport. Neem de tijd om de belangrijkste woordenschat te identificeren die bij elk onderwerp hoort, want dit zal u enorm helpen tijdens het examen.

Toptips helpen u succes te behalen in IELTS

Na een grondige voorbereiding is het tijd om het examen af te leggen. Houd deze handige tips in gedachten op de dag zelf:

  1. Wees punctueel: Kom ruim van tevoren naar de examenlocatie om ontspanning mogelijk te maken voordat de test begint.
  2. Lees vragen aandachtig: Voordat u naar opnames luistert of teksten leest, moet u de vragen zorgvuldig lezen om te anticiperen op de informatie die u tegenkomt. Identificeer sleutelwoorden in de vragen om tijd te besparen. Let goed op de vereisten van de schrijftaken en zorg ervoor dat u alle punten behandelt die in het tweede deel van de spreektest (de Long Turn) worden genoemd.
  3. Beheer de tijd effectief: Houd tijdens de lees- en schrijfsecties rekening met de klok om te voorkomen dat u in tijdnood komt. Het voltooien van alle taken is cruciaal.
  4. Wijs tijd toe voor beoordeling: Gebruik de tijd die aan het einde van de luistertest wordt verstrekt om antwoorden over te brengen naar het antwoordblad. Als de tijd het toelaat na de leestest, bekijk dan uw antwoorden om duidelijkheid te garanderen. Besteed aan het einde van de schrijftest ten minste vijf minuten aan het proeflezen en corrigeren van kleine fouten. Het oppoetsen van spelling en grammatica kan een verschil maken, ook al is het maar een half punt.
  5. Spreek uitgebreid: Streef er bij de spreektest naar om zoveel mogelijk te spreken en korte en eenvoudige antwoorden te vermijden. Als de examinator je onderbreekt vanwege overschrijding van de tijdslimiet, is dat geen probleem. De vragen zijn bedoeld om uw spreekvaardigheid te laten zien, dus doe uw best om uw argumenten uitgebreid te ontwikkelen.

Door deze richtlijnen te volgen en consequent te oefenen en te oefenen, kunt u uw kansen op succes in het IELTS-examen vergroten. Succes!


Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *