Hoe bereid je je voor op TOEFL?

Je studeert al een tijdje Engels en wilt een Engelse taaltest afleggen. Er zijn veel opties, maar u gelooft dat TOEFL om verschillende redenen een goede keuze is. Het wordt algemeen aanvaard en vertrouwd, wat aantoont dat je over de Engelse vaardigheden beschikt die nodig zijn voor banen en hoger onderwijs aan Engelssprekende universiteiten over de hele wereld. Het helpt ook bij het reizen naar het buitenland en communiceren in een van de meest gesproken talen. Gelukkig heb je genoeg middelen om je te helpen een hoge score in de TOEFL te behalen. Dus, wat moet je doen om te slagen voor dit examen?

Bestudeer het TOEFL-formaat en probeer je er prettig bij te voelen. Telkens wanneer u een test aflegt, welke test dan ook, moet u vertrouwd raken met het formaat om te weten wat u op de dag van het examen kunt verwachten. Dit verlaagt je angst en helpt je bij je antwoorden.

Als je het examen aflegt omdat je naar een instelling voor hoger onderwijs of universiteit wilt, bekijk dan de vereiste score. Hoe hoger de score die je nodig hebt, hoe meer je je moet voorbereiden op de test. Dus, zoals we bij https://www.scitudy.com altijd zeggen: oefening baart kunst! Oefenen, oefenen, oefenen! Dat is de sleutel tot succes.
Je vraagt je af wat je precies moet oefenen? De vier secties die in de test zijn opgenomen. Hoe? Hier gaan enkele tips:


Voor het gedeelte Lezen:

Verbeter je woordenschat:

Lees uitgebreid – kranten, tijdschriften, online artikelen. Kies een breed scala aan onderwerpen. De meeste passages in het gedeelte over begrijpend lezen richten zich op academische onderwerpen zoals natuurkunde, wiskunde, biologie, geschiedenis, psychologie, marketing en meer. Hoewel je geen diepgaande kennis van deze onderwerpen nodig hebt, is het belangrijk om de woordenschat te begrijpen die op elk gebied wordt gebruikt. Taalcursussen behandelen deze specifieke onderwerpen meestal niet, dus je zult actief nieuwe woorden en uitdrukkingen moeten oefenen om je woordenschat te vergroten. Als je je in deze onderwerpen verdiept, zul je tal van onbekende woorden tegenkomen. Als je ze tegenkomt, probeer dan hun betekenis uit de context te begrijpen. Als dat niet mogelijk is, gebruik dan een woordenboek Engels-Engels. Maak van de gelegenheid gebruik om synoniemen, antoniemen te verkennen en hoe voorvoegsels of achtervoegsels de betekenis van die woorden kunnen veranderen.

De vragen in dit gedeelte testen

uw kennis van woordenschat
uw algemene begrip van de teksten
uw vermogen om de gepresenteerde informatie af te leiden en samen te vatten


Dit is het eerste deel, dus als je deze vragen in een snel tempo kunt beantwoorden – een goede timing is een must in deze test – en met vertrouwen, zul je je veel beter voelen om de rest onder ogen te zien.

Voor de sectie Luisteren:

Probeer CD’s of podcasts te krijgen die stukken van eerdere tests reproduceren. Speel ze één keer en train jezelf om vanaf het begin volledig te luisteren. Word een deskundige “notulist”: noteer de belangrijkste ideeën, presentatie en belangrijke details. Wanneer u naar een gesprek luistert, let er dan vooral op dat u onderscheid maakt tussen wat de sprekers zeggen en welke meningen ze hebben. We hebben je aanbevolen om naar liedjes te luisteren, video’s zonder ondertiteling te bekijken, naar podcasts te luisteren, enz. Dat is niet genoeg voor de TOEFL. Je moet naar academische passages/artikelen luisteren om dezelfde reden die wordt genoemd bij het behandelen van het leesgedeelte. In plaats van naar drama’s te luisteren, luister je naar documentaires die meer kans hebben om in een TOEFL-test te verschijnen.

Voor het spreekgedeelte:

Vergeet niet dat je niet voor een examinator staat, maar voor een computer – iets waar je als WSE-student goed bekend mee zou moeten zijn. Wanneer u de vragen beantwoordt, zorg er dan voor dat u dit op een georganiseerde manier doet, waarbij u overgangswoorden gebruikt zodat de luisteraar uw redenering kan volgen. Je hoeft geen “native-achtige” uitspraak te hebben, maar probeer woorden te gebruiken waar je je prettig bij voelt en die je goed weet uit te spreken. Houd je antwoorden simpel: geen uitgewerkte zinnen, precieze woordenschat en gebruik alleen idiomatische uitdrukkingen als je er absoluut zeker van bent dat ze gepast zijn.

Drie dingen zijn van het grootste belang voor examinatoren:

hoe goed je de vragen beantwoordt;
welke beheersing van grammatica en woordenschat je hebt;
hoe goed je klinkt.


Voor de sectie Schrijven:

Deze sectie heeft twee soorten taken:

Geïntegreerd schrijven :

het lezen van een passage over een bepaald onderwerp,
luisteren naar een lezing over hetzelfde onderwerp,
en het schrijven van een kort essay over wat je hebt gelezen en beluisterd.


Tip: Maak aantekeningen terwijl je luistert en vat de belangrijkste punten samen en probeer te achterhalen hoe ze zich verhouden tot specifieke punten in de leespassage.

Om dit onderdeel aan te pakken is het belangrijk dat je

Leer parafraseren – gebruik verschillende woorden of uitdrukkingen om hetzelfde idee uit te drukken.
Verbeter uw vermogen om overeenkomsten en verschillen te vinden die worden uitgedrukt in artikelen over hetzelfde onderwerp.
Schrijf samenvattingen van verschillende teksten.


Zelfstandige schrijftaak:

U wordt gevraagd een essay te schrijven over bekende onderwerpen met behulp van uw persoonlijke ervaring of overtuigingen. Onthoud dat alle essays de volgende structuur moeten hebben: Inleiding, ontwikkeling, conclusie.

Dit zijn slechts enkele van de strategieën die u moet ontwikkelen om deze test met vlag en wimpel te doorstaan. Succes!

Om TOEFL-woordenschat en -zinnen te leren, kunt u zich voorbereiden met scitudy.com.


Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *